ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomasło 150 gramówmiód 20 gramówcukier 130 gramówlaska wanilii 1 sztukCynamon 0,5 łyżek deserowychgoździki mielone 0,25 łyżek deserowychjajka 6 sztukskórka z pomarańczy - otarta 1 łyżek deserowychmigdały - mielone 85 gramówmak zmielony 85 gramówmąka 20 gramówsól 1 szczyptawiśnie z kompotu 350 gramówcukier puder 2 łyżek stołowychWykonanie:Miękkie masło utrzeć z cukrem i miodem na krem, dodać skórkę pomarańczową oraz miąższ z wanilii. Ucierając, dodawać stopniowo po jajku. Dodać mąkę wymieszaną z makiem, migdałami oraz sola. Połowę ciasta przełożyć do średniej wielkości tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia. Rozłożyć osączone wiśnie i rozsmarować na nich resztę ciasta. Piec ok. 50 minut w 175 stopniach. Wystudzić w formie.Przed podaniem wyjąć ciasto z formy i przez szablon w kształcie gwiazdy posypać cukrem pudrem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: