ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czegomakaron lasagna zielona 200 gramówsos beszamelowy 2 sztukser owczy 250 gramówpomidor 400 gramówgałka muszkatołowa według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaoliwa 2 łyżek stołowychczosnek 3 ząbkicebula 1 sztukszpinak 1 kilogramówWykonanie:Świeży szpinak umyć (mrożony rozmrozić). Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać, następnie podsmażyć na oliwie i dorzucić szpinak. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać i pokroić w ósemki. Ser owczy pokruszyć. Do żaroodpornego naczynia wlać nieco sosu beszamelowego. Kolejnymi warstwami układać na przemian płaty lasanii, osaczony szpinak, ser owczy i pomidory. Każdą warstwę doprawiać solą, pieprzem i gałką muszkatołową i polewać sosem. Ostatnią warstwą powinien być sos zmieszany z resztą sera. Piec w 200 stopniach C najpierw 30 minut pod przykryciem, następnie 15 minut bez.Uwagi:1 kg świeżego szpinaku lub 700 g mrożonegoPotrawy mączne weg.Potrawy z MakaronemZapiekanki i PizzeKomentarze:Autor: FloressData: 2008-12-29pyszneDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: