ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegocebula 2 sztukczosnek 3 ząbkipapryka różnokolorowa 5 sztukoliwa według uznaniapulpa pomidorowa 800 gramówpapryka mielona ostra 0,5 łyżek deserowychpapryka mielona slodka 2 łyżek deserowychfilety z dorsza 2 kilogramówkapary 3 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną cebulę pokroić w cienkie półplasterki, a czosnek posiekać. Oczyszczone papryki pokroić w cienkie słupki. Na oliwie zeszklić cebulę, dodać czosnek, później paprykę oraz pomidory i dusić do miękkości. Doprawić solą, pieprzem oraz paprykami w proszku. Gorące warzywa przełożyć do formy do pieczenia, na nich ułożyć filety rybne, skropić oliwą, oprószyć sola oraz pieprzem i posypać kaparami. piec ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Podawać z ryżem lub kuskusem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: