Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
cebula 2 sztuk
czosnek 3 ząbki
papryka różnokolorowa 5 sztuk
oliwa według uznaniapulpa pomidorowa 800 gramów
papryka mielona ostra 0,5 łyżek deserowych
papryka mielona slodka 2 łyżek deserowych
filety z dorsza 2 kilogramów
kapary 3 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
cebulę pokroić w cienkie półplasterki, a
czosnek posiekać. Oczyszczone
papryki pokroić w cienkie słupki. Na
oliwie zeszklić
cebulę, dodać
czosnek, później
paprykę oraz
pomidory i dusić do miękkości. Doprawić
solą,
pieprzem oraz
paprykami w proszku. Gorące warzywa przełożyć do formy do pieczenia, na nich ułożyć
filety rybne, skropić
oliwą, oprószyć
sola oraz
pieprzem i posypać
kaparami. piec ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Podawać z
ryżem lub
kuskusem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: