ßßß Cookit - przepis na Dorsz pieczony w papryce i pomidorach

Dorsz pieczony w papryce i pomidorach

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
cebula 2 sztuk
czosnek 3 ząbki
papryka różnokolorowa 5 sztuk
oliwa według uznania
pulpa pomidorowa 800 gramów
papryka mielona ostra 0,5 łyżek deserowych
papryka mielona slodka 2 łyżek deserowych
filety z dorsza 2 kilogramów
kapary 3 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną cebulę pokroić w cienkie półplasterki, a czosnek posiekać. Oczyszczone papryki pokroić w cienkie słupki. Na oliwie zeszklić cebulę, dodać czosnek, później paprykę oraz pomidory i dusić do miękkości. Doprawić solą, pieprzem oraz paprykami w proszku. Gorące warzywa przełożyć do formy do pieczenia, na nich ułożyć filety rybne, skropić oliwą, oprószyć sola oraz pieprzem i posypać kaparami. piec ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Podawać z ryżem lub kuskusem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11280/Dorsz-pieczony-w-papryce-i-pomidorach