ßßß
Do woka wlać olej i rozgrzać. Czosnek i szalotki obrać i posiekać drobno, trawę cytrynową lekko rozbić. Wrzucić wszystko do woka. Dodać curry, potarty imbir, trawę cytrynową, pastę chili, pastę z krewetek, potłuczone drobno orzeszki. Smażyć chwilkę aż poczujecie zapach przypraw.Wlać wodę, mleczko kokosowe i pokrojone limonki. Limonka musi być wcześniej sparzona i następnie pokrojona w plasterki. Gotować 10 minut. Wyjąć wszystkie limonki i wyrzucić.Wrzucić makaron i gotować kolejne 3 minuty. Co chwilkę zamieszać. Makaron powinien być lekko twardawy. Następnie wrzucić oczyszczone krewetki i gotować do momentu aż krewetki będą różowe. Wszystko wymieszać.Posypać wszystko posiekaną kolendrą lub pietruszką.Smacznego