Wykonanie
Lista składników110
oleju 220 g
brązowego cukru 2
jajka 3 duże dojrzałe
banany 3/4 szklanki potartych
jabłek na dużych oczkach 260 g
mąki 1 łyżeczka
sody 1 łyżeczka
proszku do pieczenia 50 g
orzechów 50 g
migdałówCiasto rewelacyjne, pyszne mokre i bardzo długo świeże.

Wykonanie w malakserze – do malaksera wrzucić
jajka i
cukier oraz
olej, wszystko dokładnie wymieszać. Następnie dodać
banany i zmiksować. Wsypać
mąkę,
proszek do pieczenia,
sodę, ponownie zmiksować. Na koniec dodać pokruszone drobno
bakalie i potarte
jabłka. Wymieszać już delikatnie.Wykonanie bez malaksera –
jajka utrzeć z
cukrem, wlać
olej i wymieszać.
Banany zmiażdżyć widelcem i dodać do
jajek. Dodać
mąkę,
proszek do pieczenia,
sodę. Dokładnie wymieszać.
Jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do masy dodać pokruszone
bakalie i potarte
jabłka. Wymieszać.

Wykonanie w thermomixdo naczynia miksującego dodać
jajka,
cukier,
olej, wymieszać obroty 5, czas 30 sekunddodać
banany, wymieszać obroty 6, czas 30 sekunddodać
mąkę,
proszek do pieczenia,
sodę, wymieszać obroty 6, czas 1 minutadodać potarte
jabłka, pokruszone
bakalie, wymieszać obroty wsteczne 2, czas 5-10 sekund. Musicie sprawdzić jak już się wmieszają w ciasto to jest gotowePieczenie – blaszkę o wymiarach 22 x 12 cm, wysmarować tłuszczem i obsypać
bułką tartą. Ciasto wlać do blaszki i piec 45-60 minut. w 180 stopniach C. Sprawdzić patyczkiem stan upieczenia.Chwilkę zostawić w blaszce, następnie wyjąć i poczekać aż ostygnie.Można polać ciasto roztopioną
czekoladą lub lukrem.Polecam ciasto mega dobre. Dostałam przepis od mojej siostrzenicy. Dziękuję kochana. Smacznego.