Wykonanie
To ciasto zauważyłam u Kasi, a że jestem amatorką wszelkich ciast pełnoziarnistych, musiałam spróbować i tego. Troszkę zmieniłam przepis i nie dodałam kawałków
imbiru. Ale ciasto i tak bardzo mi smakowało i szybko zniknęło. Polecam ten przepis na troszkę zdrowsze ciacho.
SKŁADNIKI2 szklanki
mąki pełnoziarnistej ( u mnie żytnia)1/ 3 szklanki
brązowego cukru;1 łyżeczka
proszku do pieczenia;0,5 łyżeczki
sody;1 łyżeczka
cynamonu;3 dojrzałe
banany;2
jajka;2
jabłka;¼ szklanki
oleju.WYKONANIEW misce umieszczamy suche składniki.
Jajka,
olej i
banany miksujemy. Mokre składniki dodajemy do suchych, mieszamy łyżką.
Jabłka obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do masy. Przekładamy do formy (20x20 cm). Pieczemy około 50 minut w temperaturze 170 stopni.