ßßß
Wczoraj wpadli znajomi w odwiedzinki. Postanowiłam przygotować coś pysznego - zrobiłam pizzę i miałam jeszcze w szafce paczkę tacos. No to szybko zrobiłam dodatki i podałam je razem z upieczoną pizzą. To tego winko i przekąski - oliwki i deska serów z winogronami. To był bardzo udany wieczór i bardzo smaczny. Gościom wszystko smakowało i nie zostało ani jednego okruszka na talerzu. Takie tacos czasami robimy na obiad - dodatki jakie chcecie. Można podsmażyć kawałki mięsa, zrobić sos pomidorowy z mielonym, kukurydzą i czerwoną fasolą. Pomysłów jest wiele i nic nas nie ogranicza. Możecie wykorzystać to co macie pod ręką.To ja życzę wam cudownego dnia i smacznego.Składniki:- opakowanie tacos (12 sztuk)- kilka pomidorków koktajlowych- ser halloumi (u mnie z bazylią)- pół kapusty pekińskiej- 2 garście rukolidodatki - quacamole i sos orzechowyPomidorki koktajlowe kroimy na pół. Kapustę pekińską siekamy. Ser halloumi kroimy w plastry i podsmażamy na suchej patelni, na rumiano z dwóch stron, następnie kroimy go jeszcze na mniejsze kawałki.Do muszli tacos wkładamy kapustę pekińską, pomidorki koktajlowe, ser halloumi, dodajemy quacamole i polewamy sosem orzechowym.Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Ja tacos ułożyłam na patelni (mogę ją wkładać do piekarnika) i zapiekłam 7 minut. Na koniec posypałam rukolą.Możemy także dodać podsmażone kawałki mięsa, ogórka, czerwoną fasolę, kukurydzę, cebulę. Możemy dodać sos czosnkowy lub ketchup, wybierzcie dodatki jakie lubicie.