ßßß Cookit - przepis na Tacos z kapustą, quacamole, pomidorkami i serem halloumi

Tacos z kapustą, quacamole, pomidorkami i serem halloumi

nazwa

Wykonanie

Wczoraj wpadli znajomi w odwiedzinki. Postanowiłam przygotować coś pysznego - zrobiłam pizzę i miałam jeszcze w szafce paczkę tacos. No to szybko zrobiłam dodatki i podałam je razem z upieczoną pizzą. To tego winko i przekąski - oliwki i deska serów z winogronami. To był bardzo udany wieczór i bardzo smaczny. Gościom wszystko smakowało i nie zostało ani jednego okruszka na talerzu. Takie tacos czasami robimy na obiad - dodatki jakie chcecie. Można podsmażyć kawałki mięsa, zrobić sos pomidorowy z mielonym, kukurydzą i czerwoną fasolą. Pomysłów jest wiele i nic nas nie ogranicza. Możecie wykorzystać to co macie pod ręką.
To ja życzę wam cudownego dnia i smacznego.
Składniki:
- opakowanie tacos (12 sztuk)
- kilka pomidorków koktajlowych
- ser halloumi (u mnie z bazylią)
- pół kapusty pekińskiej
- 2 garście rukoli
dodatki - quacamole i sos orzechowy
Pomidorki koktajlowe kroimy na pół. Kapustę pekińską siekamy. Ser halloumi kroimy w plastry i podsmażamy na suchej patelni, na rumiano z dwóch stron, następnie kroimy go jeszcze na mniejsze kawałki.
Do muszli tacos wkładamy kapustę pekińską, pomidorki koktajlowe, ser halloumi, dodajemy quacamole i polewamy sosem orzechowym.
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Ja tacos ułożyłam na patelni (mogę ją wkładać do piekarnika) i zapiekłam 7 minut. Na koniec posypałam rukolą.
Możemy także dodać podsmażone kawałki mięsa, ogórka, czerwoną fasolę, kukurydzę, cebulę. Możemy dodać sos czosnkowy lub ketchup, wybierzcie dodatki jakie lubicie.
Źródło:https://www.kulinarnamaniusia.pl/2019/01/tacos-z-kapusta-quacamole-pomidorkami-i.html