Wykonanie
Wczoraj wpadli znajomi w odwiedzinki. Postanowiłam przygotować coś pysznego - zrobiłam pizzę i miałam jeszcze w szafce paczkę tacos. No to szybko zrobiłam dodatki i podałam je razem z upieczoną pizzą. To tego
winko i przekąski -
oliwki i deska
serów z
winogronami. To był bardzo udany wieczór i bardzo smaczny. Gościom wszystko smakowało i nie zostało ani jednego okruszka na talerzu. Takie tacos czasami robimy na obiad - dodatki jakie chcecie. Można podsmażyć kawałki
mięsa, zrobić
sos pomidorowy z mielonym,
kukurydzą i
czerwoną fasolą. Pomysłów jest wiele i nic nas nie ogranicza. Możecie wykorzystać to co macie pod ręką.To ja życzę wam cudownego dnia i smacznego.Składniki:- opakowanie tacos (12 sztuk)- kilka
pomidorków koktajlowych-
ser halloumi (u mnie z
bazylią)- pół
kapusty pekińskiej- 2 garście
rukolidodatki - quacamole i sos
orzechowyPomidorki koktajlowe kroimy na pół.
Kapustę pekińską siekamy.
Ser halloumi kroimy w plastry i podsmażamy na suchej patelni, na rumiano z dwóch stron, następnie kroimy go jeszcze na mniejsze kawałki.Do muszli tacos wkładamy
kapustę pekińską,
pomidorki koktajlowe,
ser halloumi, dodajemy quacamole i polewamy sosem
orzechowym.Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Ja tacos ułożyłam na patelni (
mogę ją wkładać do piekarnika) i zapiekłam 7 minut. Na koniec posypałam
rukolą.Możemy także dodać podsmażone kawałki
mięsa,
ogórka,
czerwoną fasolę,
kukurydzę,
cebulę. Możemy dodać
sos czosnkowy lub
ketchup, wybierzcie dodatki jakie lubicie.