Wykonanie
« Drobiowe pulpety w
sosie musztardowymDawno nie miałam okazji jeść tak pysznych placuszków
serowych. Rozpływają się w ustach. Są delikatne, mięciutkie nawet na drugi dzień. Od razu polecam zrobić z podwójnej porcji Przepis idealny. Od siebie dorzuciłam tylko
budyń śmietankowy aby nadać konkretnego smaku serkowi, którego używałam. Gorąco polecam :) Przepis z bloga Słodkie fantazje .
Składniki :3 duże
jajka3 łyżki
cukru ( użyłam
cukru trzcinowego )250 g
twarożku śmietankowego lub
serka homogenizowanego ( u mnie kremowy quark )1 łyżeczka ekstraktu z
wanilii1/3 szklanki
mąki tortowejtorebka budyniu ( 40 g )
śmietankowego w proszku ( lub
waniliowego w zależności o jakim smaku macie
serek )
Żółtka oddzielamy od
białek.
Żółtka ucieramy razem z
cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy
serek, ekstrakt, przesianą
mąkę i
budyń w proszku. Miksujemy.Osobno
białka ubijamy na sztywno. Dodajemy do ciasta partiami i za pomocą łyżki delikatnie mieszamy.Porcję ciasta wylewamy łyżką na rozgrzaną patelnię. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami.Smacznego :)sobota, 24 lutego 2018, kuchennefascynacjepoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Polecane wpisyJabłecznik z budyniową piankąPrzepyszny jabłecznik na kruchym spodzie z chmurką
białkowo - budyniową. Oderwać się nie można od konsumpcji. Gorąco polecam !!! Przepis z bloga Thermo przepisy
Makaron a`la ruskie pierogiDawno nie było u mnie nowego dania z
makaronu. Nie, żebym nie robiła nic nowego, po prostu nie zawsze mam czas na zrobienie zdjęcia. Ostatnio poszukując nadzienSernik
kokosowy siostry AnastazjiKolejny sernik, który wart jest powtórki. Pyszny kremowy, nie za słodki z kołderką warstwy kokosowej. Przepis z bloga Domowa
cukierenka . Składniki na spód :Budyniowy deserFajny deser dla dzieci, ale nie tylko. Mi smakował bardzo. Można go zrobić z
jabłkami prażonymi albo
dżemem. Składniki:
Budyń (przygotowanie wg opis
BUDYŃ Z
BUŁEK4 małe czerstwe
bułki namoczyć w
mleku, tak, aby tylko nasiąkły i dały się rozetrzeć. 2
żółtka, 7 dag
cukru utrzeć do białości, dodać 5 gorzkich
migdałów drobno