ßßß

Składniki:
0,5 kg ziemniaków zwykłych np.Irga0,5 kg czerwonych ziemniaków0,5 kg fioletowych ziemniaków2 duże cebule0,5 kg pieczarek4 duże pomidory1/2 główki białej kapusty+ liście do wyłożenia garnka1/2 dyni hokkaido0,5 kg cienkiej kiełbasy ( najlepiej swojskiej/wiejskiej)0,5 kg boczku parzonegosłodka paprykaostra paprykasól , pieprz1 łyżka masłaPrzygotowanie: Ziemniaki dokładnie wyszorować, pokroić w plastry.Pomidory sparzyć, obrać ze skórki.Pomidory, dynię, ( dynię możemy obrać ale nie jest to konieczne, odmiana hokkaido ma miękką jadalną skórkę) cebulę oraz boczek z kiełbasą pokroić w kostkę.Pieczarki obrać,pokroić w plastry.Kapustę poszatkować.Garnek wyłożyć liśćmi kapusty, dodać warzywa, doprawić paprykami, solą i pieprzem.Wszystko razem wymieszać.Dodać łyżkę masła, wierzch przykryć liśćmi kapusty.Piec 2 godz w piekarniku nagrzanym do 200 st.Co 30 min delikatnie przemieszać składniki.




#myAmbition na hasło ZDROWA-JESIEŃ czytelnicy bloga otrzymają rabat 10% na zakupy #Ambition w sklepie Dajar (rabat obowiązuje do 31 . 12.2017r.)Kliknij TUTAJ (lub na grafikę), aby uzyskać 10% rabatu w sklepie Dajar