Wykonanie
            Chyba nie ma nic prostszego na świecie a zarazem tak dobrego jak pieczonki z 
ziemniaków. Uwielbiam! Najbardziej oczywiście takie z ogniska, w żeliwnym garnku ale jeżeli nie mam możliwości spałaszowania ich w weekend gdzieś na łonie natury to robię w domu. A co!

Składniki:- 10 
ziemniaków- 1 duża 
cebula- 2 laski 
kiełbasy- kawał 
boczku- duża łyżka 
masła- łyżka 
pieprzu- 
sólPrzygotowanie:Wszystkie składniki kroję w sporą kostkę. W woku rozpuszczam 
masło, wrzucam 
ziemniaki i smażę pod przykryciem aż będą miękkie. Dorzucam 
kiełbasę i 
boczek, przyprawiam 
solą i 
pieprzem. Smażę aż 
ziemniaki zmiękną a 
kiełbasa i 
boczek puszczą 
soki. Dodaję 
cebulę i całość przekładam do piekarnika na funkcje grilla i podsmażam około 10 minut mieszając co jakiś czas aż 
ziemniaki i 
kiełbasa będzie chrupiąca.