ßßß
Scroll down for recipe in English(4-5 porcji)Składniki:600 g pieczarek, pokrojonych w grube plastry lub ćwiartki1 cebula, pokrojona w kostkę2 ząbki czosnku, pokrojone w plasterki1 łyżka oleju2 łyżki masła1 łyżka posiekanego szczypiorku1 łyżeczka suszonego tymianku1/2 łyżeczka curry1 szczypta kurkumy150 ml śmietanki 36%sól, pieprzPrzygotowanie:Rozgrzej dużą i głęboką patelnię na średnim ogniu, dodaj olej i masło i włóż cebulę. Podsmaż do zeszklenia, po czym dodaj pieczarki i podsmaż przez 5 minut aż zmiękną, mieszając od czasu do czasu.Dodaj czosnek, szczypiorek, tymianek, curry i kurkumę u dokładnie wymieszaj. Podsmaż przez kolejne 5 minut i dodaj śmietankę.Podsmaż przez kolejną minutę, dopraw solą i pieprzem i podawaj.Smacznego!
English versionWarm mushroom salad(4-5 servings)Ingredients:600 g of button mushrooms, cut into thick slices or quartered1 onion, diced2 garlic cloves, sliced1 tablespoon of vegetable oil2 tablespoons of butter1 tablespoon chopped chives1 teaspoon dried thyme1/2 teaspoon curry spice1 pinch of turmeric150 ml of double creamsalt and pepperPreparation:Preheat the large and deep pan over medium heat, add oil and butter and add the onion. Cook until translucent, add mushrooms and cook for 5 minutes until soft, stirring occasionally.Add garlic, chives, thyme, curry and turmeric and mix. Cook for 5 minutes and mix in double cream.Cook for another minute, season with salt and pepper and serve.Enjoy!
Share the post "Sałatka pieczarkowa na ciepło / Warm mushroom salad"


