ßßß Cookit - przepis na Nabak kimchi (wiosenno-letnie wodniste kimchi, wegańskie)

Nabak kimchi (wiosenno-letnie wodniste kimchi, wegańskie)

nazwa

Wykonanie

25 lipca, 2017 by Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Tamarillo świetnie sprawdza się jako składnik sałatek.
2 dojrzałe tamarillo
150 g twarogu wędzonego
200 g ugotowanego bobu bez skórki
1/2 pęczka natki pietruszki
oliwa
sól, pieprz
Tamarillo myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Ugotowany bób obieramy ze skórki. Natkę pietruszki drobno siekamy, a twaróg kroimy w kostkę. Wszystkie składniki wrzucamy do miski, doprawiamy oliwą, solą i pieprzem. Składniki dokładnie mieszamy. Sałatkę podajemy z grzankami.
Podobne wpisy
Zupa dyniowa z chipsem z szynki sezonowanej i pomidorami koktajlowymi
Sałatka tuńczyk, suszone pomidory, cytryna piritto i natka pietruszki
Smażony ser kozi z suszonymi pomidorami i orzeszkami pinii
Makaron z szynką, cukinią i natką pietruszki
Źródło:http://www.kuchniokracja.hanami.pl/index.php/salatka-z-tamarillo-twarogiem-wedzonym-i-bobem