ßßß Cookit - przepis na Dorada z cytrynową sałatką

Dorada z cytrynową sałatką

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
dorada 4 sztuk
cukinia 1 sztuk
sałata mieszana 100 gramów
cytryna 1 sztuk
oliwa 4 łyżek stołowych
tymianek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone ryby oprószyć sola oraz pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Umyta, osuszona cukinie pokroić na cienkie długie plastry i owinąć nimi ryby. Ryby ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia i skropić 2 łyżkami oliwy. Piec przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Sałaty oczyścić i osuszyć.
Sos: 3 łyżki soku z cytryny wymieszać z oliwą, dodać 1 łyżeczkę skórki otartej z cytryny, szczyptę soli oraz pieprzu.
Sałaty wymieszać z cytrynowym winegretem. Gorącą rybę udekorować gałązkami tymianku i podawać z kawałkami cytryny.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9420/Dorada-z-cytrynowa-salatka