ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegodorada 4 sztukcukinia 1 sztuksałata mieszana 100 gramówcytryna 1 sztukoliwa 4 łyżek stołowychtymianek według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone ryby oprószyć sola oraz pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Umyta, osuszona cukinie pokroić na cienkie długie plastry i owinąć nimi ryby. Ryby ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia i skropić 2 łyżkami oliwy. Piec przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Sałaty oczyścić i osuszyć.Sos: 3 łyżki soku z cytryny wymieszać z oliwą, dodać 1 łyżeczkę skórki otartej z cytryny, szczyptę soli oraz pieprzu.Sałaty wymieszać z cytrynowym winegretem. Gorącą rybę udekorować gałązkami tymianku i podawać z kawałkami cytryny.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: