Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegodorada 4 sztuk
cukinia 1 sztuk
sałata mieszana 100 gramów
cytryna 1 sztuk
oliwa 4 łyżek stołowych
tymianek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
ryby oprószyć
sola oraz
pieprzem i skropić
sokiem z cytryny. Umyta, osuszona
cukinie pokroić na cienkie długie plastry i owinąć nimi
ryby.
Ryby ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia i skropić 2 łyżkami
oliwy. Piec przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Sałaty oczyścić i osuszyć.Sos: 3 łyżki
soku z cytryny wymieszać z
oliwą, dodać 1 łyżeczkę skórki otartej z
cytryny, szczyptę
soli oraz
pieprzu.
Sałaty wymieszać z
cytrynowym winegretem. Gorącą
rybę udekorować gałązkami
tymianku i podawać z kawałkami
cytryny.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: