ßßß

Potrzebne będą (na 2-3 porcje):- 3-4 nieduże cukinie, ok. 350g- 1 ząbek czosnku- 3 łyżki oliwy z oliwek- kilka gałązek świeżego tymianku- sól i pieprzSposób wykonania:1) Cukinie kroimy na cienkie paski / wstążki. Najprościej będzie użyć do tego obieraczki do warzyw.
2) Czosnek kroimy w bardzo cienkie plastry.3) W dużej przykrywanej patelni podgrzewamy na średnim ogniu oliwę, a następnie wrzucamy do niej czosnek i gałązki tymianku i smażymy, mieszając ok. minuty.
4) Dodajemy cukinię i mieszamy zawartość dokładnie, zmniejszamy ogień, przykrywamy patelnie i dusimy do miękkości, ok. 7-8 minut.5) Na końcu przyprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem.6) Podajemy jako samodzielny dodatek do potraw, lub jakimkolwiek sosem, który lubimy używać do klasycznego makaronu.
Smacznego =)Agnieszka