Wykonanie
Wiem, wiem że to bardzo proste danie :) Ale tak cudowne , że należy mu się wyróżnienie !
Cukinia to jedno z moich ulubionych warzyw, głównie dlatego, że moim zdaniem doskonale ,, przyjmuje" smaki, nic nie ujmując jej własnemu. Dodaję ją do potrawek , do leczo, grilluję, piekę, nadziewam, sposobów na nią jest mnóstwo. Nigdy mnie nie rozczarowuje.A dziś w najprostszej odsłonie.
Składniki :1 mała
cukinia na osobę1 łyżeczka
oliwy na
cukinię1 ząbek
czosnku na
cukinięsól,
pieprzPrzygotowanie :Umytą
cukinię kroję w plastry, wrzucam do rondelka z
oliwą, delikatnie
solę i posypuję
pieprzem, podsmażam ok. 3-4 minuty na niewielkim ogniu pod przykryciem - bez rumienienia. Dodaję
czosnek pokrojony w plasterki, duszę pod pokrywką jeszcze minutkę - i jem :)Naprawdę wspaniały smak !