ßßß Cookit - przepis na Cukiniowe paski pachnące pietruszką

Cukiniowe paski pachnące pietruszką

nazwa

Wykonanie

Cukiniowe paseczki są szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne, dlatego doskonale nadają się jako dodatek do piątkowego obiadu- jajko sadzone i ziemniaki z koperkiem .
Składniki:
1 średniej wielkości cukinia,
pęczek świeżej pietruszki lub 2 łyżki mrożonej,
2 ząbki czosnku,
oliwa z oliwek,
sól i pieprz
Przygotowanie:
Cukinię należy przekoić wzdłuż i pokroić na cienkie paski (kształt zapałek) jak na zdjęciu poniżej:
Na stępnie na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy pokrojoną cukinię, gdy będzie miękka (nie może się rozłazić), dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i posiekaną drobno pietruszkę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Źródło:http://ola-w-kuchni.blogspot.com/2013/09/cukiniowe-paski-pachnace-pietruszka-1.html