Wykonanie
Pokochałam dania z tym warzywnym
bananem. Jest idealny na słodko, słono i ostro.Przygotowywałam już go w słodkim cieście
serowym , w gulaszu wieprzowym a dziś postawiłam na grillowane kieszonki drobiowe z
serem.Po prostu pycha , polecam każdemu spróbować.Kieszonki podałam z
konfiturą żurawinową i domowymi frytkami , obiad idealny.
Składniki:
2 pojedyncze
piersi z kurczakasól ,
pieprzsłodka i
ostra paprykaolej rzepakowy z
pomidorami i
bazylią50 g.
sera cheddar1 plantan2 łyżki
masła1 łyżka
cukruDodatkowo:wykałaczkiPrzygotowanie:
Mięso umyć , osuszyć.W połowie każdej piersi zrobić nacięcie wzdłuż ( tak by nie przeciąć
mięsa do końca).Nasmarować po całości
olejem z
pomidorami i
bazylią oraz oprószyć
solą i
pieprzem.Plantana obrać ze skóry , pokroić w pół plastry.Na patelni rozgrzać
masło ,przesmażyć
banana , wsypać
cukier , smażyć mieszając do powstania karmelu.
Ser cheddar zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Mięso oprószyć słodką i
ostrą papryką.Grillować na rumiano z obu stron.( czas grilowania może być różny w zależności od grubości mi
mięsa)Przed podaniem usunąć wykałaczki.
Smacznego