Wykonanie
Pyszny i szybki
makaron z
papryką i
pieczarkami . Nie wiem, czy warto cokolwiek o nim pisać , jego trzeba koniecznie spróbować . Nazwa , taka jakaś ,moi chłopcy zawsze walną coś ,żeby
potem było wiadomo co chcą , a czego nie , lepiej tak, niż tłumaczyć godzinę, że chcą to
pomarańczowe , wpadające w różowe z
serem i
pieczarkami….no tak połowa dań zawiera takie składniki , a Luciana’s jest tylko jedna 😉 Ta potrawa jest naprawdę genialna i często gości na naszym
stole . Polecam , szybkie , tanie i pyszne 😉

Składniki na 4 osoby :1/2 opakowania
makaronu muszelki ( 250 g )200 ml kremówki 30 %1 łyżka
słodkiej papryki mielonej1 łyżka
ostrej papryki mielonej1 łyżeczka
czosnku granulowanego2
piersi z kurczaka ( pojedyncze )1
cebula1
papryka czerwona , spiczasta6
pieczarekparmezan do posypania1 łyżeczka
cukru ( pełna , bez obaw, nie będzie słodkie )
sól do smaku
Makaron najlepiej ugotować, według wytycznych na opakowaniu .Filety kroimy w małą kostkę , solimy , odstawiamy .
Cebulę obieramy i kroimy w cieniutkie piórka ,
paprykę w paseczki , a
pieczarki w plastry ( osobiście nie obieram
pieczarek ,tylko wybieram
młode i oczyszczam ) . Na rozgrzanej patelni, podsmażamy
pieczarki ,
cebulkę i
paprykę , do momentu aż
cebulka będzie gotowa ( jest najlepszym wskaźnikiem 😉 ) , wsypujemy mieloną
paprykę ostrą i słodką ,
cukier , oraz
czosnek i smażymy jeszcze minutkę . Dokładamy
kurczaka , solimy , mieszamy i podsmażamy około 2 minut , ciągle mieszając . Zalewamy
śmietanką kremówką i mieszając smażymy około 5-6 minut . Na koniec wsypujemy ugotowany
makaron , mieszamy dokładnie do połączenia składników , podgrzewamy chwilkę , aż
makaron zrobi się gorący . Wykładamy na talerze i posypujemy
parmezanem . Gotowe . Smacznego 😉