Wykonanie
Wyśmienita , pełna witamin
sałatka z
kaszy kuskus , warzyw oraz
jajek podana na zimno.
Olej rzepakowym z dodatkiem
czosnku i
bazylii nadał
sałatce wyjątkowego smaku i aromatu. Polecam , jest pyszna.
Składniki:150g.
kaszy kuskus1/2
czerwonej papryki2
pomidory4
ogórki gruntowe10
rzodkiewek10
zielonych szparagów4
jajka ugotowane na twardo4 łyżki posiekanej
natki pietruszki2 łyżki
oleju rzepakowego z
czosnkiem i
bazyliąprzyprawa do sałatek w młynkuświeżo mielony
pieprzsólPrzygotowanie:Kasę
kuskus przygotować wg. opisu na opakowaniu.Warzywa umyć , osuszyć.
Paprykę ,
pomidory , obrane
ogórki oraz
rzodkiewki pokroić w kostkę.Ze
szparagów odciąć zdrewniałe końce , gotować 7-8 minut z dodatkiem
soli do miękkości , odcedzić , pokroić na małe kawałki zostawiając najdłuższą główkę.
Jajka obrać , umyć , pokroić w czwórki.Do
kaszy dodać warzywa ( bez główek
szparagów)
olej rzepakowy oraz
przyprawy , dokładnie wymieszać.Na wierzchu sałatki ułożyć
jajka oraz resztę
szparagów , oprószyć świeżo mielonym
pieprzem.
Smacznego