Składniki:50 dag startego selera1 marchew50 dag pieczarek3 jajka3 średnie cebule, w tym jedna czerwona10 łyżek kaszki kukurydzianej3 łyżki płatków owsianychsól, pieprz czarny i ziołowymajeranekgałka muszkatołowapapryka ostra mielonaPrzygotowanie :Pieczarki drobno pokroić, przesmażyć na łyżce masła klarowanego do momentu aż odparuje z nich sokSeler, cebule i marchew zetrzeć np. w mikserze i krótko gotować w garnku z 2 łyżkami masła klarowanego i połową szklanki wody - do momentu odparowania soku, często mieszaćWszystkie składniki połączyć w dużej misce, dodać do smaku przyprawy oraz kaszkę i płatki, wystudzićPo wystudzeniu dodać roztrzepane jajka, ewentualnie gdy masa będzie za rzadka dodać jeszcze kaszki- wymieszaćPrzełożyć do foremki o wymiarach 26 x 12 cm wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać wierzch masyPiec ok. 1 godz. w temp. 190 *C