Wykonanie

Składniki :ok. 1/2 szklanki
kaszy jaglanejok. 20-30 dag
pieczarekcebula,
sólpieprz czarny mielony,
gałka muszkatołowatłuszcz do smażenia
jajko i
bułka tartaNaleśniki usmażyć wg tego przepisu .

Przygotowanie :
Kaszę jaglaną ugotować wg przepisu na opakowaniu ( można gotowanie podejrzeć tu)Umyte
pieczarki pokroić drobno i przesmażyć z pokrojoną
cebulą, do odparowania soku z
grzybówPrzestudzone
pieczarki i ugotowaną
kaszę włożyć do blendera i lekko zmiksowaćDoprawić
solą,
pieprzem, gałką, jeśli masa rzadka dodać trochę
bułki tartej i wymieszaćFarsz nakładać na naleśniki, zwijać, maczać w roztrzepanym
jajku,
potem bułce i smażyć.

Jeśli potrzebujemy usmażyć ponad 10 naleśników to najwygodniej podzielić sobie pracę na 2 dni.Jednego dnia usmażyć naleśniki i zrobić farsz, a drugiego nakładać farsz, zawijać naleśniki i smażyć.Do takich krokietów pasuje np. czerwony barszcz.