Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Tatar ze
śledzia z jabłuszkiemTatar z
oliwkami i
jajkiem »Postanowiłam zrobić coś swojskiego na kanapeczki.Pomyślałam dwa w jednym
będę miała i wykombinowałam obiad z którego powstał pasztet. Jesteście ciekawi??Składniki :
schab 300 g
pierś z kurczaka 300 g
koperek pęczek1.1/2 szklanki
wywaru z rosołusól i
pieprz do smakuforemka aluminiowa o pojemności 500 ml
czosnek sprasowany 4 ząbkiWykonanie:Jak wspomniałam wcześniej najpierw zrobiłam obiad. Jak pewnie się domyślacie był to rosół na
piersi z kurczaka i schabie wieprzowym.Rosół ugotowałam nie
mięsku i
włoszczyźnie.
Mięsko wyjęłam z rosołu i poczekałam, aż ostygło. Zmieliłam je na średnich oczkach.Dodałam
wywar z rosołu koperek drobno pokrojony oraz sprasowany
czosnek. Wymieszałam składniki z
pieprzem mielonym i odrobiną
soli, przełożyłam farsz do foremki aluminiowej o pojemności 500 ml . Wstawiamy do nagrzanego pieca i pieczemy w 200 stopniach 45 minut.Jest pyszny.



Zestaw do pasztetu z
przyprawami możecie zamówić zTak wygląda zamówienie i wcale nie jest
drogo, a pasztetów z tego zestawu zrobicie parę. Jestem bardzo zadowolona i zachęcam do zakupu i robienia swojskich pasztetów. Ja zrobiłam choć nigdy wcześniej nie robiłam bo myślałam , że nie potrafię. Widać to jest po prostu bardzo proste.czwartek, 26 stycznia 2017, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .Polecane wpisyPasztet drobiowy z
marchewką i
szczypiorkiemZnudziła ci się
kiełbasa,
wędliny czy
boczek ?? Zapraszam na swojski pasztet domowy. Robiłam go migiem i to wieczorem, a rano już zajadałam na śniadanie. ZaPrzepyszny pasztet z
marchewkąBędzie pysznie dziś bo
mięsko się pojawi ale trochę w innej formie czyli pasztet. Można śmiało go jeść na kanapki lub jako przystawkę z
żurawiną. SkłPasztet WielkanocnyDziś na wytrawnie, zamiast ciasta czy mazurka będzie pasztet z
podrobów i drobiu. Składniki:
bulion warzywny 1 szklanka
wątróbka drobiowa 300 g
pierś z kurczakaKomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter