Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Kanapka
cytrynowo śmietanowa
Żeberka w sosie do pizzy »
Chodziła za mną drożdżówka taka zwykła babcina pyszna .Więc zabrałam się z wieczora i oto jest dziś na śniadanie. Polecam robić dzieciom i dorosłym, smaki dzieciństwa to najpiękniejsze wspomnienia.Składniki:
mąka pszenna typ 500 1 kg
drożdże świeże 100 g
jaja duże 6 szt
mleko ciepłe 1.1/2 szklanki
cukier 1 szklanka
masło 50 gKruszonka:
masło 150 g
ksylitol zmielony 1 szklanka
kokos 1 szklanka
mąka 1/2 szklankiDodatkowo :
galaretka pomarańczowa ZENTIS
Drożdżowe:Do misy wsypujemy przesianą
mąkę i robimy dołek. Wbijamy
jaja , rozpuszczamy
drożdże w
mleku i wlewamy do
mąki oraz wsypujemy
cukier. Na samym końcu dodajemy miękkie
masło. Wyrabiamy jakieś 15 minut. Formę prostokątną smarujemy
masłem i obsypujemy wiórkami kokosowymi. Wkładamy nasze wyrobione ciasto, smarujemy je
galaretka pomarańczową i zostawiamy je do wyrośnięcia 1.1/2 godziny.Kruszonka:Na stolnice silikonową wsypujemy
ksylitol kokos i
masło.Wyrabiamy rękoma elastyczne ciasto, dopiero wtedy dodajemy
mąkę i kruszymy w palcach.Kiedy ciasto nam wyrośnie posypujemy je kruszonką.Pieczemy w 170 stopniach jakieś 40 minut.Po upieczeniu i wystudzeniu możemy polukrować lukrem
cytrynowym, smacznego.
wtorek, 18 października 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .Polecane wpisyPoziomkowa PokusaDzisiaj będzie ciacho właściwie to
biszkopt z
poziomkami,
galaretkami,
kisielem i
śmietaną. Ciasto przepyszne zapraszam na skoszt
Śliwkowo orzechowa pokusaPostanowiłam trochę zaszaleć i pobawić się
smakami w kuchni.Wyszło pyszne ciasto z wyczuwalnym smakiem
orzechów włoskich.Na pierwszy rzut wygląda jak jabłecznikKawowa pianka na krakersach i
kremie śmietankowymCiasto bez pieczenia ale jakie smaczne wyszło.Nikt by nawet się nie domyślił , że jest z
kawą .Pierwszy kęs i już wiadomo
kawa tak
kawa proszę Państwa.SmakoszeKomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter