ßßß
Na forme do tart o średnicy 26 cm:100 g mąki85 g masła4 jabłkaszczypta soli2 łyzki cukru4 łyżki galaretki z czerwonych porzeczekMakę, 60 g masła, sól, 1łyżkę wodyumieścić w misce i zagnieść kruche ciasto. Zawinąć w folie spożywczą i odłożyc do lodówki na 30 minut. Jabłka umyć, obrać, pokroić na ćwiartki, wyciąć gniazda nasienne, każdą ćwiartke pokroic na plasterki. Foremke natłuścić i wysypać mąką. Ciasto rozwalkować i wyłozyc nim foremkę. Ułożyć plasterki jabłek. Następnie położyc pozostałe masło w cienkich wiórkach. Posypać pozostałym cukrem. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 175st C (z termoobiegiem- 150 st C) ok. 60 minut. Wystudzić. Galaretkę zagotowac z jedna łyżką wody i posmarowac tartę.Przepis z: "Tina spezial Backen" nr 01/2015
poniedziałek, 10 października 2016, karto_flanapoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »Polecane wpisyTarta serowa z limetkamiOrzeźwiający smak. Podczas upałow schłodzona smakowała, jak lody. Przepis z bloga: Kuchnia magnifique SPÓD: opakowanSzwabski placek z bezą i porzeczkami (Schwäbisches Träubleskuchen)Tym razem śladami wspomnień z dzieciństwa mojego męża. Słodka beza i kwaskowe porzeczi dają interesujące połączenie. Na formę o średnicy 26 cm: 250 g mąki 250 gPlacek kokosowyZapraszam na nasze niedzielne ciasto :) Na blachę o wymiarach 30x40 cm: 4 jajka 250 g masła lub margaryny do pieczenia 200 g cukru 50 g brązowego cukru szczyptaCiasto sezonowe ze śliwkami - zawsze udane i pyszneDziś zapraszam Was na pyszne ciasto ze śliwkami. Ostatnio dostałam 2 kilogramy pysznych, soczystych śliwek. A wiadomo, że najlepiej smakują w domowych cieście.Mleczne ciasto z brzoskwiniami i kruszonką - szybko, prosto i bez miksera