ßßß Cookit - przepis na Paszteciki drobiowe

Paszteciki drobiowe

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Naleśniki z prażonymi ...
Moja przygoda w TV PYSZNY ... »
Jesiennie mamy za oknem więc czas na coś rozgrzewającego i delikatnego.Trafione barszczyk i paszteciki z drobiowym mięskiem :)
Składniki na 25 pasztecików :
250 g mąki
15 g świeżych drożdży
1/2 szklanki mleka
1 jajko
1/2 łyżeczki soli
1 łyżeczka ksylitolu
30 g masła
1/2 łyżka oleju
Krok 1
Do misy wsypujemy przesianą mąkę .W szklance z ciepłym mlekiem rozpuszczamy drożdże i wlewamy je do dołka zrobionego w mące , delikatnie mieszamy i przykrywamy ściereczką na 15 minut, powstanie zawiesina. Po 15 minutach wbijamy jajo , dodajemy sól i ksylitol i olej i masło. Całość wyrabiamy(jest elastyczne i mięciutkie), zostawiamy do wyrośnięcia na 40 minut.
Krok 2
Udka z kurczaka( wcześniej ugotowane w wywarze na barszcz) obieramy i mielimy.Dodajemy 200 ml bulionu drobiowego i mieszamy.
Krok 3
Wyrośnięte ciasto dzielimy na połowę wyrabiamy i wałkujemy na prostokąt , kładziemy zmielone mięsko i zawijamy.Kroimy w 2 cm kawałeczki .Przekładamy na blaszkę wyłożoną panierem do pieczenia i zostawiamy do wyrośnięcia na 25 minut.Po wyrośnięciu smarujemy rozbełtanym jajem . Pieczemy 20-25 minut w 170 stopniach.Podajemy z barszczem.
czwartek, 29 września 2016, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Polecane wpisy
Rolada ziemniaczana z kurkami i serem
Dziś pyszna rolada z ziemniaków kurek ,kiełbaski i sera. Rewelacja, ciasto podobne jak na kopytka tylko trochę rzadsze.Mąż zadowolony hihi nie rozpoznał , że to
Łopatka zapiekana z marchewką
Jak to zazwyczaj bywa u mnie obiady wymyślam z wieczora aby potem mieć czas na zorganizowanie smaków. Składniki: łopatka 1200 g marchew 4 szt majeranek 2-
Pieczarki nadziewane cukinią i papryką
Robiłam już pieczarki z mięskiem teraz czas na troszkę inne z farszem warzywnym.Bardzo smaczne i troszkę mniej kaloryczne.Śmiało można jeść na ciepło jak na zim
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2016/09/Paszteciki-drobiowe.html