Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Naleśniki z prażonymi ...Moja przygoda w TV PYSZNY ... »Jesiennie mamy za oknem więc czas na coś rozgrzewającego i delikatnego.Trafione barszczyk i paszteciki z drobiowym mięskiem :)Składniki na 25 pasztecików :250 g
mąki15 g świeżych
drożdży1/2 szklanki
mleka1
jajko1/2 łyżeczki
soli1 łyżeczka
ksylitolu30 g
masła1/2 łyżka
olejuKrok 1Do misy wsypujemy przesianą
mąkę .W szklance z ciepłym
mlekiem rozpuszczamy
drożdże i wlewamy je do dołka zrobionego w
mące , delikatnie mieszamy i przykrywamy ściereczką na 15 minut, powstanie zawiesina. Po 15 minutach wbijamy
jajo , dodajemy
sól i
ksylitol i
olej i
masło. Całość wyrabiamy(jest elastyczne i mięciutkie), zostawiamy do wyrośnięcia na 40 minut.Krok 2
Udka z kurczaka( wcześniej ugotowane w wywarze na barszcz) obieramy i mielimy.Dodajemy 200 ml
bulionu drobiowego i mieszamy.Krok 3Wyrośnięte ciasto dzielimy na połowę wyrabiamy i wałkujemy na prostokąt , kładziemy zmielone
mięsko i zawijamy.Kroimy w 2 cm kawałeczki .Przekładamy na blaszkę wyłożoną panierem do pieczenia i zostawiamy do wyrośnięcia na 25 minut.Po wyrośnięciu smarujemy rozbełtanym
jajem . Pieczemy 20-25 minut w 170 stopniach.Podajemy z barszczem.
czwartek, 29 września 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .Polecane wpisyRolada ziemniaczana z
kurkami i
seremDziś pyszna rolada z
ziemniaków kurek ,
kiełbaski i
sera. Rewelacja, ciasto podobne jak na kopytka tylko trochę rzadsze.Mąż zadowolony hihi nie rozpoznał , że to
Łopatka zapiekana z
marchewkąJak to zazwyczaj bywa u mnie obiady wymyślam z wieczora aby
potem mieć czas na zorganizowanie smaków. Składniki:
łopatka 1200 g
marchew 4 szt
majeranek 2-
Pieczarki nadziewane
cukinią i
paprykąRobiłam już
pieczarki z mięskiem teraz czas na troszkę inne z farszem warzywnym.Bardzo smaczne i troszkę mniej kaloryczne.Śmiało można jeść na ciepło jak na zimO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter