Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Karkówka z
kurkami serem i ...
Pieczarki nadziewane
cukinią ... »Pyszny torcik malinowy zrobiony dla młodzieńca na 18 urodziny. Miło jest kiedy ten torcik jeszcze smakuje :)Tak i było w tym przypadku.Składniki na formę okrągłą 19 cm:
mąka pszenna typ 500 4 łyżki
jaja L 3 szt
cukier 1 łyżkaKrem malinowy :
śmietana 30% 500 ml
mascarpone 250 g1 szklanka musu z
malin, przetartych przez sito aby nie było pestek- lekko schłodzona (500 g)
żelatyna 2 płaskie łyżkiDekoracja:rękaw cukierniczy z nasadką gwiazdkaliterki i cyferki z
czekoladymieszanka
czekoladowych kuleczek ZENTISKrok 1Do misy wbijamy
jaja i ubijamy je na puch z
cukrem.Po ubiciu jaj dodajemy przesianą
mąkę( najlepiej przesiewać nad misa i od razu mieszać delikatnie
łopatką.Formę okrągła smarujemy
masłem i wykładamy papierem do pieczenia, dno i boki.Ciasto przekładamy do formy i pieczemy koło 15-20 minut.Po upieczeniu i ostudzeniu
biszkopt kroimy na trzy części.Krok 2
Maliny wkładamy do garnuszka i gotujemy, a następnie przecieramy( aby pestki nam nie wpadli,będzie potrzebna cała szklanka musu).
Żelatynę wsypujemy do szklanki, zalewamy 4 łyżkami
wody(
żelatyna pęcznieje).Wkładamy do mikrofali na 30 sekund-
żelatyna się rozpuści.Do ostudzonej
żelatyny wkładamy 4 łyżki musu, mieszamy , a następnie przekładamy do reszty naszego musu i mieszamy.Krok 3
Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy
serek mascarpone i delikatnie mieszamy do połączenia składników.Krok 4Do rękawa cukierniczego przekładamy 10 łyżek kremu i zostawiamy go do dekoracji
tortu. Resztę kremu zostawiamy i przekładamy do niego mus malinowy i delikatnie mieszamy
łopatką.Wszystkie trzy blaty
biszkoptu smarujemy
kerem malinowym oraz wierzch i boki.Bierzemy rękaw cukierniczy i ozdabiamy tort.który dekorujemy według uznania.Do dekoracji użyłam mieszankę
czekoladowych kuleczek firmy ZENTIS " Chrupiąca posypka idealnie nadaje się jako dekoracja na
torty,
lody, desery." Używałam różnych produktów tej firmy i stwierdzam, że mają bardzo dobre jakościowo i w smaku.


środa, 07 września 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .Polecane wpisyTorcik urodzinowySpecjalne zadanie, zrobić tort dla babci 67 letniej.Udało mi się powstał,nie dość że smaczny to i nawet ładnie wygląda. Składniki:
jaja L 6 szt
mąka pszeTort
czekoladowo waniliowyMacie czasem tak , że byście chcieli pokazać się jak z najlepszej strony , zaskoczyć czymś swoja rodzinkę. Ja mam tak często lubię ich zaskakiwać i robićTort brzdąc z rybią łuskąIntrygująco brzmi nawa smakołyku.Tort zmodyfikowany , parę różnych smaków zamkniętych w środku . Dość gderania , czas do działania. Jak to bywa w RóżowejO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter