ßßß
Składniki:ćwiartka białej soczystej kapustysok 1 1/2-1 cytryny (kwaśność wedle gustu)2 łyżeczki syropu klonowego lub miodu (lub więcej, do smaku)3 łyżki dobrej jakości oleju sezamowego2 łyżki lekko podprażonego sezamy pełnego1 łyżeczka soli (płaska) lub sos sojowy tamari (1 łyżka)dodatki:możesz dołożyćsurową cebulę (poszatkowaną w plastry)plaster imbiru drobno posiekanyniewielką ilość świeżej ostrej papryki lub trochę świeżo zmielonego pieprzugarść siekanej pietruszki zielonej lub to co Ci podpowiada wyobraźniaWykonanie:Kapustę poszatkuj drobno lub rozdrobnij za pomocą obieraczki do warzyw (jest wtedy delikatna i pyszna), dodaj cytrynę, syrop, sos sojowy lub sól oraz olej sezamowy. Całość wymieszaj i posyp delikatnie podprażonym sezamem. Surówka w takim wydaniu ma pyszny, delikatny, sezamowy, słodko- kwaśny smak.Możesz dołożyć doń inne składniki które lubisz.Smacznego!Uściski!Matka Smako:)