ßßß
Czas przygotowania: 1h w marynacie + 75 minut pieczenia.Ilość porcji: 4Składniki:
8 łyżeczek miodu4 łyżeczki sosu sojowego4 ząbki czosnkuOstra paprykacytrynaSól, pieprzSkrzydełka z kurczaka myjemy pod bieżącą wodą. Przygotowujemy marynatę; miód mieszamy z sosem sojowym, wyciskamy do tego sok z ¼ cytryny. Do marynaty wyciskamy czosnek, dodajemy sól, pieprz i ostrą paprykę. Skrzydełka mieszamy z marynatą i odstawiamy na co najmniej godzinę do lodówki. Następnie skrzydełka układamy w naczyniu żaroodpornym i umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni na godzinę. Po tym czasie wyjmujemy skrzydełka z pojemnika i układamy na raszce. Włączamy termoobieg lub grill i zostawiamy skrzydełka na kwadrans. Skrzydełka należy obserwować by nie przyrumieniły się zbyt mocno. Podajemy od razu po przygotowaniu.

