Wykonanie
            Blog > Komentarze do wpisu« 
Szynka z 
koperkiem z ...
Botwinka z dodatkiem 
soli i ... »Ach zaskoczę dziś was,pyszne maleństwa z 
poziomkami zrobiłam.Nawet grama 
cukru nie dałam do poziomek, same w sobie były słodkie.Składniki:
mąką 500 g typ 500
żółtka 3 szt
jajko 1 szt
ksylitol zmielony 100 g
mleko 1 szklanka
masło 150 gKrok 1Do misy wsypuje przesianą 
mąkę, wbijam ,
żółtka i 
jajo. Do miseczki wlewam cieple 
mleko, wkruszam 
drożdże ,dodaje 
cukier i mieszam do rozpuszczenia.Dodaje rozpuszczone 
masło i przelewam wszystkie płynne składniki do naszej 
mąki z 
żółtkami.Mieszam dokładnie koło 15 minut .Kiedy ciasto odchodzi od reki znaczy , że jest już dobre.Krok 2Ciasto jest idealne, zostawiam je w misce i przykrywam ściereczką.Godzina wystarczy na wyrośniecie.Krok 3Ciasto wyrosło wyjmuje je z miski i odgazowuje je. Rękoma zwijam rulonik i kroje go w paseczki,a następnie spłaszczam i łyżką nakładam 
poziomki. Zawijam pod spód ciacho i powstaje bułeczka.Krok 4Blaszkę prostokątną wykładam papierem i kładę bułeczki po 4 X 6 sztuki . Zostawiam do ponownego wyrośnięcia na jakieś 20 minut,teraz smaruje rozbełtanym 
jajem i wstawiam do pieca. Piekę kolo 20-25 minut w 170 stopnicach.Po upieczeniu i wystudzeniu posypuje 
cukrem pudrem.





niedziela, 17 lipca 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu » 
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .Polecane wpisyJagodziankiSezon 
jagodowy trwa.Dziś będą pyszne jagodzianki,jedne z lukrem drugie z 
cukrem pudrem. Jagodzianki: 4 szklanki 
mąki pszennej typ 500 Kłos Pol 5&nbs
Chleb Pszenno orkiszowy ze 
słonecznikiemDziś pyszny chlebuś, robiłam go z rana więc będzie na kolację jak znalazł. Tym razem Pszenno orkiszowy. Składniki: 350 g 
mąki orkiszowej jasnej 150 gBuły pszenne ze 
słonecznikiemNo to ciąg dalszy.... następne buły 
śniadaniowe ze 
słonecznikiem.Delikatne i smaczne, pasują na śniadanie,kolację czy do mięcha. Składniki: 
mąka pszenna tym 500O mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego 
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie 
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter