ßßß Cookit - przepis na Birchermuesli (zboża z owocami)

Birchermuesli (zboża z owocami)

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Miesięcznik Kuchnia
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AG
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia austriacka,kuchnia szwajcarska
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (4 głosy)
10 dag pokruszonych ziarenek żyta
10 dag pokruszonych ziarenek pszenicy
2 kwaskowate soczyste jabłka
świeżo wyciśnięty sok z 2 cytryn
2 banany
2 pomarańcze
30 dag chudego jogurtu naturalnego
2 łyżki miodu
2 łyżki rodzynek
4 łyżki płatków owsianych
2 łyżki pestek słonecznika
5 dag obranych i pokrojonych w słupki migdałów
Birchermuesli (zboża z owocami) - sposób przygotowania: Żyto i pszenicę przełóż do miski, wypłucz, osącz i zalej taką ilością zimnej wody, aby ziarenka były przykryte. Odstaw na całą noc do napęcznienia. Nazajutrz umyj jabłka, pokrój je na ćwiartki, usuń gniazda nasienne. Ćwiartki owoców zetrzyj na grubej tarce, wymieszaj z sokiem z 1 cytryny. Banany obierz, pokrój na plasterki i skrop resztą soku. Pomarańcze obierz i powykrawaj fileciki. Wymieszaj jogurt z miodem, opłucz rodzynki. Wymieszaj żyto i pszenicę z owocami, jogurtem, rodzynkami, płatkami owsianymi, pestkami słonecznika i migdałami. Podawaj w miseczkach.
Lody jogurtowe
Łasuch na diecie - przepisy na zdrowe i nietuczące desery
: Okazje.info Co dobrego (i zdrowego) dała nam kuchnia szwajcarska? Niektórzy twierdzą, że nic. Prawdopodobnie nie jedli tego wynalazku - to coś więcej niż zwykłe musli. Mieszanka ziaren zbóż i owoców świetnie sprawdzi się zarówno jako śniadanie, jak i słodka przekąska. Birchermuesli (zboża z owocami
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/34868369/birchermuesli+zboza+z+owocami+/p