ßßß
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia austriacka,kuchnia szwajcarskaIlość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (4 głosy)10 dag pokruszonych ziarenek żyta10 dag pokruszonych ziarenek pszenicy2 kwaskowate soczyste jabłkaświeżo wyciśnięty sok z 2 cytryn2 banany2 pomarańcze30 dag chudego jogurtu naturalnego2 łyżki miodu2 łyżki rodzynek4 łyżki płatków owsianych2 łyżki pestek słonecznika5 dag obranych i pokrojonych w słupki migdałówBirchermuesli (zboża z owocami) - sposób przygotowania: Żyto i pszenicę przełóż do miski, wypłucz, osącz i zalej taką ilością zimnej wody, aby ziarenka były przykryte. Odstaw na całą noc do napęcznienia. Nazajutrz umyj jabłka, pokrój je na ćwiartki, usuń gniazda nasienne. Ćwiartki owoców zetrzyj na grubej tarce, wymieszaj z sokiem z 1 cytryny. Banany obierz, pokrój na plasterki i skrop resztą soku. Pomarańcze obierz i powykrawaj fileciki. Wymieszaj jogurt z miodem, opłucz rodzynki. Wymieszaj żyto i pszenicę z owocami, jogurtem, rodzynkami, płatkami owsianymi, pestkami słonecznika i migdałami. Podawaj w miseczkach.Lody jogurtoweŁasuch na diecie - przepisy na zdrowe i nietuczące desery
: Okazje.info Co dobrego (i zdrowego) dała nam kuchnia szwajcarska? Niektórzy twierdzą, że nic. Prawdopodobnie nie jedli tego wynalazku - to coś więcej niż zwykłe musli. Mieszanka ziaren zbóż i owoców świetnie sprawdzi się zarówno jako śniadanie, jak i słodka przekąska. Birchermuesli (zboża z owocami