Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Miesięcznik Kuchnia
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia austriacka,kuchnia szwajcarskaIlość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (4 głosy)10 dag pokruszonych ziarenek żyta10 dag pokruszonych ziarenek pszenicy2 kwaskowate soczyste
jabłkaświeżo wyciśnięty sok z 2
cytryn2
banany2
pomarańcze30 dag chudego
jogurtu naturalnego2 łyżki
miodu2 łyżki
rodzynek4 łyżki
płatków owsianych2 łyżki pestek
słonecznika5 dag obranych i pokrojonych w słupki
migdałówBirchermuesli (zboża z
owocami) - sposób przygotowania: Żyto i pszenicę przełóż do miski, wypłucz, osącz i zalej taką ilością zimnej
wody, aby ziarenka były przykryte. Odstaw na całą noc do napęcznienia. Nazajutrz umyj
jabłka, pokrój je na ćwiartki, usuń gniazda nasienne. Ćwiartki
owoców zetrzyj na grubej tarce, wymieszaj z
sokiem z 1
cytryny.
Banany obierz, pokrój na plasterki i
skrop resztą soku.
Pomarańcze obierz i powykrawaj fileciki. Wymieszaj
jogurt z
miodem, opłucz
rodzynki. Wymieszaj żyto i pszenicę z
owocami,
jogurtem,
rodzynkami,
płatkami owsianymi,
pestkami słonecznika i
migdałami. Podawaj w miseczkach.
Lody jogurtoweŁasuch na diecie - przepisy na zdrowe i nietuczące desery
: Okazje.info Co dobrego (i zdrowego) dała nam kuchnia szwajcarska? Niektórzy twierdzą, że nic. Prawdopodobnie nie jedli tego wynalazku - to coś więcej niż zwykłe
musli. Mieszanka ziaren zbóż i
owoców świetnie sprawdzi się zarówno jako śniadanie, jak i słodka przekąska. Birchermuesli (zboża z
owocami