Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Kotleciki z
kapusty młodej i ...
Botwinka z warzywami »No to jak mamy sezon na
młodą kapustę z tej okazji będą dziś gołąbki z
mięskiem wieprzowym i
ryżem.Składniki:
kapusta młoda 1 główka
mięsko wieprzowe( zmielona
łopatka) 600 g
ryżu pełnoziarnistego 200 g
jajko 2 szt
sól do smaku
pieprz mielony do smaku
papryka mielona czerwona ostra do smakuDodatkowo:
przecier pomidorowy 200 gbulin drobiowy 1 litr
sól i
pieprz do smaku
śmietana 30% 150 mlKrok 1
Ryż gotujemy w osolonej wodzie koło 20 minut.
Mięso myjemy osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w kostkę i mielimy.Do miski wbijamy
jaja , wsypujemy
sól,
pieprz i
paprykę zmieloną suszoną, mieszamy. Do zmielonego
mięsa dodajemy ugotowany i ostudzony
ryż, mieszamy i przekładamy do miseczki z
jajem i
przyprawami. Farsz dokładnie mieszamy.Krok 2
Kapustę nacinamy nożem by wyjąć głąb ze środka ,a następnie wkładamy do garnka z gotującą się
wodą i sparzamy
kapustę. Wyjmujemy liście, obcinamy twarde końcówki i nakładamy farsz.Krok 3Zwijamy
kapustę najpierw do środka,a
potem wzdłuż.Obsmażamy na patelni dosłownie po kilka chwil .Krok 4Do
bulionu drobiowego dodajemy
przecier pomidorowy,mieszamy i przelewamy do ceramicznego naczynia wyłożonego liśćmi
kapusty.Na to układamy podsmalone gołabki i wkładamy do pieca na około 45 minut, pieczemy w 200 stopniach.Po wyjęciu z pieca gołąbków, wlewamy
śmietanę, wystarczy zamieszać i gotowe.



środa, 25 maja 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .Polecane wpisy
Żeberka z
miodem i puree z
cebuliDziś zaprezentuje wam
żeberka w miodzie z przetartą
cebulką i
keczupem. Całkiem przyjemy smak i zapach
mięska unosił się w nomu. Mąż zadowolony, a właśnie oto cSzare kluchy z
serem żółtymNo to dziś zaszalałam i zrobiłam szare kluchy z
żółtym serem. Kocham smażone, a
ser żółty uwielbiam z patelni.Możecie dodać
twarogu lub
boczku jest wybórBurger z plackiem ziemniaczanymNaszła mnie ochota na burgery jednak zaskoczę was bo to nie będą
mięsne burgery tylko z plackiem ziemniaczanym. Zainspirował mnie Big Fat DadO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter