ßßß Cookit - przepis na Go��bki z ďż˝opatki i ryďż˝u

Go��bki z �opatki i ry�u

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Kotleciki z kapusty młodej i ...
Botwinka z warzywami »
No to jak mamy sezon na młodą kapustę z tej okazji będą dziś gołąbki z mięskiem wieprzowym i ryżem.
Składniki:
kapusta młoda 1 główka
mięsko wieprzowe( zmielona łopatka) 600 g
ryżu pełnoziarnistego 200 g
jajko 2 szt
sól do smaku
pieprz mielony do smaku
papryka mielona czerwona ostra do smaku
Dodatkowo:
przecier pomidorowy 200 g
bulin drobiowy 1 litr
sól i pieprz do smaku
śmietana 30% 150 ml
Krok 1
Ryż gotujemy w osolonej wodzie koło 20 minut.Mięso myjemy osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w kostkę i mielimy.Do miski wbijamy jaja , wsypujemy sól,pieprz i paprykę zmieloną suszoną, mieszamy. Do zmielonego mięsa dodajemy ugotowany i ostudzony ryż, mieszamy i przekładamy do miseczki z jajem i przyprawami. Farsz dokładnie mieszamy.
Krok 2
Kapustę nacinamy nożem by wyjąć głąb ze środka ,a następnie wkładamy do garnka z gotującą się wodą i sparzamy kapustę. Wyjmujemy liście, obcinamy twarde końcówki i nakładamy farsz.
Krok 3
Zwijamy kapustę najpierw do środka,a potem wzdłuż.Obsmażamy na patelni dosłownie po kilka chwil .
Krok 4
Do bulionu drobiowego dodajemy przecier pomidorowy,mieszamy i przelewamy do ceramicznego naczynia wyłożonego liśćmi kapusty.Na to układamy podsmalone gołabki i wkładamy do pieca na około 45 minut, pieczemy w 200 stopniach.Po wyjęciu z pieca gołąbków, wlewamy śmietanę, wystarczy zamieszać i gotowe.
środa, 25 maja 2016, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Polecane wpisy
Żeberka z miodem i puree z cebuli
Dziś zaprezentuje wam żeberka w miodzie z przetartą cebulką i keczupem. Całkiem przyjemy smak i zapach mięska unosił się w nomu. Mąż zadowolony, a właśnie oto c
Szare kluchy z serem żółtym
No to dziś zaszalałam i zrobiłam szare kluchy z żółtym serem. Kocham smażone, a ser żółty uwielbiam z patelni.Możecie dodać twarogu lub boczku jest wybór
Burger z plackiem ziemniaczanym
Naszła mnie ochota na burgery jednak zaskoczę was bo to nie będą mięsne burgery tylko z plackiem ziemniaczanym. Zainspirował mnie Big Fat Dad
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2016/05/Golabki-z-lopatki-i-ryzu.html