Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Żeberka w sosie z marynatyLekka sałateczka »Ulubione pulpeciki mojej córciSKŁADNIKI:
łopatka 400 gram
jajko 1 szt
sól,
pieprz szczypta
papryki czerwonej mielonej
przecier pomidorowy Pudliszki 150 gram
śmietana 30 % 100 gram1-
Łopatkę myjemy kroimy w kawałki i mielimy na średnich oczkach 2- Do zmielonego
mięsa dodajemy
jajko szczyptę
soli i
pieprzu oraz
czerwona paprykę mieloną 3-
Mięso należy wymieszać spróbować czy do
brze jest doprawione następnie uformować kuleczki 4- Do garnka wlewamy 1,5 litra
wody wkładamy rosołek warzywny i czekamy aż się zagotuje 5- Do zagotowanego rosołku wkładamy nasze kuleczki
mięsne i gotujemy na małym ogniu 6- Jak
mięsko nam się ugotuje dodajemy
przecier pomidorowy gotujemy jakieś 20 minut po czym zabielamy
śmietaną
niedziela, 20 listopada 2011, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter