ßßß
Składniki:270 g mąki1/2 łyżeczki sody1/2 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżeczka cynamonu1/2 łyżeczki soli150 g cukru2 jajka1/2 szkl. oleju100 g dżemu ( u mnie z pigwy)garść kandyzowanej skórki z pomarańczy285 g startej na tarce cukinii100 g posiekanych orzechów włoskichkilka suszonych owoców - u mnie 6 śliwek, 6 gruszekSposób przygotowania:W jednej misce wymieszaj składniki suche: mąkę, cukier, sodę, proszek, cynamon, sól i cukier. W drugiej - jajka, olej, dżem, cukinię oraz skórkę. Składniki mokre dodaj do suchych i wymieszaj. Dodaj orzechy i pokrojojne w kostkę owoce i wymieszaj. Ciasto przełóż do papilotek do muffinek i piecz w 200 st. około pół godziny.