Wykonanie

Pasta, często w niej
rybką jest
tuńczyk tym razem pyszna
makrelka wędzonaDo
Makreli mam wielki sentymentponieważ na studiach koledzy nazywali mnie
Makrelka :pmiejmy nadzieje, że nie kierowali się zapachem :) :)Składniki (na większą miskę):~mała
makrela wędzona~średnia
cebulka~pół puszki
kukurydzy~2
jajka~pół
twarogu półtłustego~pół
papryki czerwonej~pół
papryczki chili~świeża
natka pietruszki~5 łyżek
przecieru pomidorowego (niekoniecznie)~5 łyżek
jogurtu naturalnego~ew. łyżka
majonezu~łyżka
musztardy ostrej~sól,
pieprz,

Wykonanie:
makrele dokładnie obieramy z ości, dzielimy w rękach na małe kawałki-wrzucamy do miseczki a za nią posiekaną bardzo drobniutko
cebulę i
papryki,
chili baaardzo drobniutko, następnie w rękach rozgnieciony
twaróg i ugotowane i pokrojone na twardo
jajka.Można dodać posiekaną
natkę pietruszkiMieszamy razem z sosem (połączony przecier,
jogurt,
majonez,
musztarda,
sól i
pieprz)

Pasta najlepiej smakuje po przeleżeniu w lodówce paru godz :)