Wykonanie

Oryginalne wykorzystanie
cieciorki,aby obiad był jeszcze zdrowszy :)

Składniki:
Tarta:~puszka
Cieciorki gotowanej na parze Bonduelle~50-70g humusu~2
żółtka~80g
mąki kukurydzanej/pokruszonych
płatków kukurydzianych~1 łyżeczka
proszku do pieczenia~łyżeczka
soli~łyżka
oliwy~bułka
tartaWypełnienie:~300g
szpinaku~pół
cukinii~200g
jogurtu naturalnego~jajko~łyżka
oliwy~200 g
fety~małą
cebula~3 ząbki
czosnku~
płatki chili,
sól,
pieprz~kulka
mozzarelli
Wykonanie:
Tarta:
cieciorkę, humus,
żółtka,
mąkę,
proszek do pieczenia i
sól miksujemy na jednolitą masę,formę na tartę smarujemy
oliwą i posypujemy
bułką tartą.Rozkładamy masę
cieciorkową o grubości ok 1 cm.Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni przez 25 minut.W tym czasie na rozgrzanej
oliwie smażymy drobniutko posiekany
czosnek z pokrojoną w kostkę
cebulą, następnie dodajemy
szpinak i dusimy parę minutek.Zostawiamy do wystygnięcia.W miseczce mieszamy rozdrobnioną
fetę,
jogurt,
jajko i
pieprz.Na zastygniętą tartę nakładamy warstwę
szpinaku,następnie zalewamy masą jajeczną.Na górę układamy cienko pokrojone plastry
cukinii i pokrywamy
mozzarellą.Pieczemy razem kolejne 25 minut

PYCHOTKA!Z przez podstawę-tartę- jest naprawdę bardzo zdrowa