Wykonanie


Uwielbiam wszystko co zielone!Dzisiaj proponuje pyszne kaszotto z jaglanej z zielonymi warzywami tj.
szparag,
cukinia i
groszek. Moje ulubione smaki i pożądane aromaty. Kaszotto wymaga od nas troszkę uwagi w kuchni, bo co chwilę mieszamy je w garnku, ale jest tego warte. Sprawdźcie sami!

SKŁADNIKI:- 1/2 pęczka
szparagów zielonych- 5 ząbków
czosnku- 3 łyżki
masła- 3 łyżki
oliwy z oliwek-
mieszanka przypraw włoskich (
bazylia, cząber,
chili,
czosnek,
tymianek,
rozmaryn,
sól morska)-
cukinia mała- 1/2 puszki
zielonego groszku- lampka
wina wytrawnego- jeśli się nie odchudzasz wzbogać smak kaszotta o 150 ml
śmietanki-
kasza jaglana 200g-
kurkumaWYKONANIE:W rondelku o grubym spodzie, rozgrzej
oliwę i
masło, podsmaż
czosnek,
cukinię,
groszek, dodaj
wino, zredukuj sos przez odparowanie. Dodaj
kaszę,
przyprawy i 150 ml
wody, ciągle mieszaj.
Kasza będzie chłonąć
wodę, Dodaj kolejne 150 ml
wody, co jakiś czas mieszaj, czynność powtarzaj aż
kasza będzie ugotowana. Pod sam koniec na max 7-9 minut dodaj obrane i pokrojone
szparagi.Ewentualnie dodaj
śmietankę, zagotuj i gotowe!