Wykonanie
To bardzo świeża w smaku, bardzo zróżnicowana i naprawdę pyszna surówka. Będzie idealna do naszych grillowanych majówkowych
mięs, spróbujcie ;)




Składniki :0,5 niewielkiej
kapusty pekińskiej3-4 cm jasnej części
porapęczek
szczypiorkupół pęczka
koperkukilka
rzodkiewek1 niewielki
kiszony ogórek3-4 liście świeżego
lubczykuSos :sok z połowy
limonki5-6 łyżek
olejuok. 1/4 szklanki lekko gazowanej
wody mineralnejsól,
pieprz do smakuświeżo mielony
czarny pieprzPrzygotowanie :Bardzo drobno kroję
kapustę i
pora, przekładam do miski. Dodaję drobno posiekane:
szczypiorek i
koperek, pokrojone w cienkie paseczki
rzodkiewki i listki
lubczyku.
Kiszonego ogórka kroję w drobną kosteczkę, dodaję do reszty warzyw.Sos : mieszam sos z
limonki z
wodą, doprawiam do smaku
solą i
cukrem - mieszam aż te się rozpuszczą. Wtedy dolewam
olej, porządnie mieszam i polewam surówkę. Odstawiam na 15 minut, by smaki się połączyły.



