Wykonanie
Czym dziś w kuchni pachnieBlog o smakach i aromatach wydobywajacych się z mojej kuchni.Znajda się tu przepisy zarówno bardziej pracochłonne jak i szybkie,proste w wykonaniu. Kontakt :
[email protected]Blog > Komentarze do wpisu« Jabłkowiec bez ...
Sałatka która jest zarazem łatwa w przygotowaniu jak i elegancka ,świetnie się prezentuje na
stole.Przepis zaczerpnięty z bloga: "Kuchnia Broni" (z moimi drobnymi zmianami)

Składniki:1 duży słoik
pieczarek marynowanych3
ziemniaki2
marchewki30 dkg
piersi z kurczaka3
ogórki kiszone3
jajka10 dkg
sera żółtegomajonez1
jogurt naturalnyszczypiorekkoperek świeży
sól i
pieprzprzyprawa do kurczakaWykonanie:
Jajka,
ziemniaki,
marchewkę gotujemy a następnie studzimy
Piersi z kurczaka myjemy,kroimy w drobną kostkę,opruszamy
przyprawą do kurczaka,
solą i
pieprzem,smażymy.
Marchewkę,
ziemniaki i
jajka kroimy w kostkę.
Ogórki i
ser żółty ścieramy na grubych oczkach.
Koperek i
szczypiorek siekamy drobno.
Majonez mieszamy z
jogurtem,doprawiamy i mieszamy.Przygotowujemy tortownicę,wykładamy folią do żywności lub folią aluminiową.Na dnie tortownicy układamy
pieczarki czapeczkami do dołu,posypujemy
szczypiorkiem i
koperkiem.Następnie układamy kolejne warstwy:-
marchewka,lekko docisnąć,
sól i
pieprz,posmarować
majonezem-
ziemniaki,
sól i
pieprz,
majonez-
kurczak,docisnąć,
majonez-
ogórki,
majonez-
jajka,
sól i
pieprz,
majonez-
ser żółty,
majonezSałatkę w tortownicy owijamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na całą noc.Przed podaniem wykładamy
sałatkę na talerz przykładając go do tortownicy i odwracając ją do góry dnem.Po odwróceniu
pieczarki mają być na górze.Zdejmujemy obręcz z tortownicy i folię.Dekorujemy.

.wtorek, 26 kwietnia 2016, kozakownapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy"
Sałatka ..." ..." Roladki z
papryki ..." Pasztet z ..." Pierogi z
mięsem ""
Ciasteczka z ..." Creme brulee ..." Szyszki z ..." Sos ...


Pisz blog
zamów newsletter