Wykonanie
Mozna je podac z
ziemniakami na jarski obiad, albo jako dodatek do
mięsa.

Dla 4 osób:500 g
pieczarek4 łyzki
oliwy5 ziaren
pieprzu4 ziarna
ziela angielskiego1
listek laurowy1 gałązka
rozmarynu1 gałązka
tymianku1 gałązka
bazylii,1/2
cytrynysólPrzygotowane do gotowania
pieczarki skropic
sokiem z cytryny.Do rondla wlać
wodę, tyle, by swobodnie zmieściły się w niej wszystkie
pieczarki. Wlac
oliwę, dodac ziarenka
pieprzu,
ziela angielskiego i
listek laurowy. Zagotować, osolić i wrzucić
grzyby. Ugotowac do miękości, wyjąc z
wywaru i przełożyć na talerz. Sos zagęśćić
mąką, wsypać posiekane
zioła, włozyć
pieczarki i wymieszać.Przepis uczestniczy w akcji:
Pieczarkowy tydzień .