Wykonanie

Kto
śledzi mnie na FB, wie że jakiś czas temu dostałam paczkę z sosami od Folwark . W paczuszce był
między innymi
ketchup,
sos czosnkowy,sos do pizzy,
majonez oraz dressing
jogurtowy.Na pierwszy ogień poszedł
ketchup i
sos czosnkowy . Ogólnie bardzo lubię
ketchupy,ale niestety ciężko dostać dobry.. I tutaj strzał w 10. Jeśli mój mężczyzna stwierdził,że
ketchup smakuje tak jak ten,jego babci,to nie ma żartów,wierzcie lub nie ale ciężko mu dogodzić. Z tym co do
ketchupu,oczywiście się zgadzam jeden z lepszy,które do tej
pory próbowałam.
Sos czosnkowy...nigdy nie kupuje
sosów czosnkowych,robię sama. Raz,może dwa
razy kupiłam i wyrzuciłam. Chociaż tym razem, ja i ten sosik się polubiliśmy ;)Dosyć gadania.Zapraszam na zapiekanki!

Składniki:1
bagietkapierś z kurczakaprzyprawa do gyrosapapryka czerwonacebula1 ząbek
czosnku20 dag
sera żółtegosos czosnkowy( Folwark )
ketchup (Folwark)
Pierś z kurczaka pokrój w paseczki i podsmaż do dobrze rozgrzanej patelni. Do
kurczaka dodaj posiekaną
cebulę i
czosnek. Dopraw
przyprawą do gyrosa i smaż jeszcze przez chwilę.
Bagietkę pokrój na mniejsze kawałki.
Paprykę pokrój w paseczki lub w kostkę.
Kurczaka wyłóż na
bagietki. Na wierzch wyłóż
paprykę i
starty ser.
Bagietki piecz w piekarniku nagrzanym do 200 C przez ok. 2 minut.