Wykonanie

Ile
razy zastanawialiście się, co by tu wymyślić innego na kolacje? Czy nie macie tak za często? Ja właśnie taki wczoraj miałem dylemat, co tu zrobić, aby babci u której jestem obecnie w odwiedzinach smakowało.Całe szczęście sklep ma blisko, dużo produktów nie potrzeba, a zapiekanka na pewno będzie jej smakować.

Składniki :2 średnie
bagietkikilka
pieczarek10 dkg
startego sera0,5 średniej
cebuli2 ząbki
czosnkumasło
Przygotowanie :1. Na patelni roztapiamy
masło.2.
Cebulę kroimy w kosteczkę,
czosnek też drobno siekamy.3. Wrzucamy na patelnię i smażymy do zeszklenia.4.
Pieczarki myjemy i kroimy.5. Gdy
cebula się zeszkli dodajemy do całości
pieczarki i smażymy do momentu, aż
pieczarki zaczną się rumienić.6.
Bagietkę przekroić wzdłuż.7. Gotowymi
pieczarkami z
cebulką smarujemy przygotowane
pieczywo.8. Na wierzch posypujemy
ser żółty.

9. Piekarnik nagrzewamy do ok 180 stopni.10. Na zapiekankę można położyć dowolne składniki, ja dodałem trochę
szynki.11. Wkładamy wszystko do piekarnika i trzymamy do czasu stopienia się
sera.12. Zapiekanki podajemy z
ketchupem bądź
sosem czosnkowym.S M A C Z N E G O ! ! !