ßßß
Czas przygotowania: 30 minutIlość porcji: 2Składniki:
1 bagietka400g pieczarekKilka plastrów żółtego sera ( lub ser w kostce starty na dużych oczkach)3 łyżki masła*jako dodatek ketchup lub sos czosnkowyPieczarki myjemy dokładnie pod bieżącą wodą. Na patelni rozpuszczamy dwie łyżki masła. Grzyby kroimy w paseczki i umieszczamy na patelni. Doprawiamy solą oraz pieprzem, całość mieszamy. Bagietkę przekrajamy na pół wzdłuż, a potem na kawałki wedle uznania. Smarujemy pozostałym masłem. Usmażone pieczarki umieszczamy na bagietce, a na to układamy żółty ser. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym na 180 stopni około 7-10 minut. Kiedy ser zacznie się topić, a chleb zarumieniać, bagietka jest gotowa. Zajadamy z ketchupem lub sosem czosnkowym. Smacznego!


