Wykonanie
Kupiłam duże
makaronowe rurki i postanowiłam nafaszerować je warzywami. Jakie miałam takie wykorzystałam. W efekcie końcowym wyszło smaczne danie.Składniki:
4
marchewki1 kawałek
selera1 niewielki kawałek
pora1 mała
cebulaolej do smażeniaduże rurki
makaronowe1 woreczek
ryżu brązowegoPrzyprawy:
curry,
pieprz,
lubczyk,
papryka słodka i ostra,
majeranek.
Wykonanie:Ugotować
ryż.
Marchewkę,
seler oczyścić , umyć i zetrzeć.
Por umyć i pokroić.
Cebulę oczyścić posiekać.Na patelni rozgrzać
olej i wrzucić rozdrobnione warzywa.Krótką chwilę smażyć.Połączyć z
ryżem.Doprawić do smaku.Zdjąć z ognia aby farsz nieco przestygł.Rurki wrzucić do wrzącej
wody na kilka minut by zmiękły (1/4 usmażonych warzyw wrzuciłam do garnka z
wodą i ugotowałam zupę a w niej rurki).Kiedy rurki zmiękną wyjąć.Chwilę zaczekać aż przestygną.Nadziewać rurki warzywami połączonymi z
ryżem.Ułożyć na patelni.Jeśli pozostaną nam warzywa ułożyć je obok rurek na patelni lub dołożyć do zupy.Podlać niewielką ilością
wody i krótką chwilę dusić pod przykryciem.
Ja podałam moje danie z
sosem holenderskim