ßßß
4 marchewki1 kawałek selera1 niewielki kawałek pora1 mała cebulaolej do smażeniaduże rurki makaronowe1 woreczek ryżu brązowegoPrzyprawy: curry, pieprz, lubczyk, papryka słodka i ostra, majeranek.
Wykonanie:Ugotować ryż.Marchewkę, seler oczyścić , umyć i zetrzeć.Por umyć i pokroić.Cebulę oczyścić posiekać.Na patelni rozgrzać olej i wrzucić rozdrobnione warzywa.Krótką chwilę smażyć.Połączyć z ryżem.Doprawić do smaku.Zdjąć z ognia aby farsz nieco przestygł.Rurki wrzucić do wrzącej wody na kilka minut by zmiękły (1/4 usmażonych warzyw wrzuciłam do garnka z wodą i ugotowałam zupę a w niej rurki).Kiedy rurki zmiękną wyjąć.Chwilę zaczekać aż przestygną.Nadziewać rurki warzywami połączonymi z ryżem.Ułożyć na patelni.Jeśli pozostaną nam warzywa ułożyć je obok rurek na patelni lub dołożyć do zupy.Podlać niewielką ilością wody i krótką chwilę dusić pod przykryciem.
Ja podałam moje danie z sosem holenderskim