ßßß
gotowane mięso rosołowe z kurczaka1 ugotowane żółtko1/2 cebuli1 ogórek kiszony1 łyżka majonezu1 łyżeczka musztardy francuskiejbiałą część poraszczypiorekduży ząbek czosnku
Przyprawy: sól, pieprz.Mięso, cebulę, por, ząbek czosnku, szczypiorek, ogórek drobno posiekać.Wymieszać.Dodać ugotowane żółtko jaja i rozgnieść widelcem.Dołożyć majonez i musztardę.Doprawić do smaku pieprzem i solą.Dokładnie wymieszać.Odstawić do na ok. 1/2 godziny w chłodne miejsce.Do dekoracji użyłam gotowaną marchewkę.Uwaga! Białko dodałam do sałatki jarzynowej. Warzywa wykorzystałam z rosołu. Ugotowałam kilka ziemniaków dodałam dodatkowo cebulę, ogórek kiszony, majonez, musztardę i już miałam gotowe danie obiadowe. Oto moja sałatka.