ßßß Cookit - przepis na Pasta mięsna do chleba

Pasta mięsna do chleba

nazwa

Wykonanie

Dziś przygotowałam pastę do pieczywa z gotowanego mięsa rosołowego. Zazwyczaj obieram porcje i mięso wkładam do zamrażalki. Jak uzbieram większą ilość wykorzystuję je jako farsz do pierogów, krokietów itp.
Składniki:
gotowane mięso rosołowe z kurczaka
1 ugotowane żółtko
1/2 cebuli
1 ogórek kiszony
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka musztardy francuskiej
białą część pora
szczypiorek
duży ząbek czosnku
Przyprawy: sól, pieprz.
Mięso, cebulę, por, ząbek czosnku, szczypiorek, ogórek drobno posiekać.
Wymieszać.
Dodać ugotowane żółtko jaja i rozgnieść widelcem.
Dołożyć majonez i musztardę.
Doprawić do smaku pieprzem i solą.
Dokładnie wymieszać.
Odstawić do na ok. 1/2 godziny w chłodne miejsce.
Do dekoracji użyłam gotowaną marchewkę.
Uwaga! Białko dodałam do sałatki jarzynowej. Warzywa wykorzystałam z rosołu. Ugotowałam kilka ziemniaków dodałam dodatkowo cebulę, ogórek kiszony, majonez, musztardę i już miałam gotowe danie obiadowe. Oto moja sałatka.
Źródło:http://tanie-gotowanie.pl/pasta-miesna-do-chleba