Wykonanie
Dziś przygotowałam pastę do
pieczywa z gotowanego
mięsa rosołowego. Zazwyczaj obieram porcje i
mięso wkładam do zamrażalki. Jak uzbieram większą ilość wykorzystuję je jako farsz do pierogów, krokietów itp.Składniki:

gotowane
mięso rosołowe z
kurczaka1 ugotowane
żółtko1/2
cebuli1
ogórek kiszony1 łyżka
majonezu1 łyżeczka
musztardy francuskiejbiałą część
poraszczypiorekduży ząbek
czosnku
Przyprawy:
sól,
pieprz.
Mięso,
cebulę,
por, ząbek
czosnku,
szczypiorek,
ogórek drobno posiekać.Wymieszać.Dodać ugotowane
żółtko jaja i rozgnieść widelcem.Dołożyć
majonez i
musztardę.Doprawić do smaku
pieprzem i
solą.Dokładnie wymieszać.Odstawić do na ok. 1/2 godziny w chłodne miejsce.Do dekoracji użyłam gotowaną
marchewkę.Uwaga!
Białko dodałam do sałatki jarzynowej. Warzywa wykorzystałam z rosołu. Ugotowałam kilka
ziemniaków dodałam dodatkowo
cebulę,
ogórek kiszony,
majonez,
musztardę i już miałam gotowe danie obiadowe. Oto moja
sałatka.