ßßß Cookit - przepis na Pasta z konserwy rybnej

Pasta z konserwy rybnej

nazwa

Wykonanie

Kiedy otwieram konserwę rybną to w niej niewielka porcja. Lecz kiedy zrobię z niej pastę wystarczy nawet dla niezapowiedzianych gości. Pasty do smarowania pieczywa są świetnym rozwiązaniem aby nieco urozmaicić nasze menu.
Składniki:
1 puszka śledzi (ja miałam w oleju , lecz mogą być w sosie pomidorowym)
1 cebula
1-2 ogórki kiszone
2 ugotowane na twardo jajka
1 łyżeczka musztardy (Ja dodałam francuską)
1 łyżeczka majonezu (ja użyłam dekoracyjnego)
Przyprawy: pieprz.
Wykonanie:
Śledzie wyłożyć do miski.
Cebulę, ogórki, drobno posiekać.
Jajka obrać ze skorupek i pognieść widelcem.
Dodać musztardę i majonez.
Połączyć dokładnie wszystkie składniki.
Doprawić do smaku pieprzem.
Uwaga: Aby ułatwić sobie obieranie jajka przecinam je nożem na połowę. Łyżką wyjmuję jajko ze skorupki.
W ten sam sposób przygotowuje pastę z makreli czy innej wędzonej ryby.
Źródło:http://tanie-gotowanie.pl/pasta-ze-sledzi-w-puszce