ßßß
P owiem Wam, że jak będę go robić za rok to go ulepszę dodając może jabłek, m oże więcej majonezu...Nie jest to mistrzost wo Świata, ale całkiem w porządku śledzik.Wa żne! Należy go przygotować p arę dni w cześniej, ponieważ zanim składniki się przegryzą musi min ą ć trochę czasu, a "nie przegryziona " jest niesmaczna...Nie podaj ę dokładnych ilości z prostej przyc zyny - każdy ma inną rodzinę pod wz ględem liczebności, ap etytu i gustu. U nas nie ma szału na śledzia, poza tym mało j emy ogólnie. Dodatkow a sprawa to fakt, że Wigilię spędzam w gronie czteroosob owym, więc nie ma komu tego jeść...Nie podaję też proporcji z ko lejnej przyczyny: Dużo zależy od miski, bo to sałatka warstwowa...Potrzebujemy:opakowani a śledzi lub kilku płatów do moczeniakilku ogórków kiszonychjajek na tward omajonezucebuliŚledzia kroimy na kawałeczki "na jeden kęs" . Cebulę drobno siekamy, ogórki kroimy w kosteczkę, jajka rozdrabniamy.Układamy kolejno: śledzia, ce bulę, ogórk i, jajka i majonez. I tyle!