ßßß
Uwielbiam ryby i z mięs tylko je jadam..Dlatego ciągle eksperymentuje i dodaje coś nowego, przede wszystkim do marynaty…Pstrąg wyszedł bardzo smaczny .ale oczywiście to moja subiektywna ocena..Składniki : na 1 osobę1 pstrągmarynata:1 łyżeczka sosu tabasco1 łyżeczka oleju1/2 łyżeczka tymianku1/2 łyżeczka cytrynysól.pieprz świeżo zmielony1 ząbek czosnkuolej do smażeniamąka do obtoczeniaWykonanie :Oczyszczonego i umytego pstrąga .Nacieramy marynatą tzn.połaczonymi w w.składnikami oraz czosnkiem wyciśniętym przez wyciskacz. ja do środka dodatkowo wciskam nieco cytryny .odstawiamy na minimum 2 godziny do lodówki..Obtaczamy w mące i smażymy na mocno rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.Przykrywamy pokrywą i zmniejszamy ogień na minimalny i dusimy 10 minut..Podajemy z frytkami.surówką ja dodałam jeszcze sos chrzanowy..Smacznego..Powiązany przepis:jajka faszerowane obsmażanesałatka chrzanowaWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisysurówka ze szczawiemciasto marchewkowe z krememsałatka chrzanowaAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIICIASTADANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIDESERYKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisyzapiekanka z ryżem, kurczakiemchałwowiec bez pieczeniaMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy