Wykonanie
HomeDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEzapiekanka z
ryżem i
mięsem schabowymGotowałam
ryż na obiad.a że zostało mi go sporo by go wykorzystać zrobiłam zapiekankę ..dla osób nie obawiających sie kalorii oraz lubiących ostre potrawy ..Jest to mój autorski przepis mam nadzieję ze skorzystacie z niego lub częściowo sie zainspirujecie..U mnie zniknął od razu..Składniki..u mnie na garnek żaro 20 cm z przykrywką..1 torebka
ryżu../do
wody dodaje oprócz
soli odrobinę
wegety i łyżkę
masła../2-3 kotlety schabowe/przyprawy.
sól.
pieprz.słodka i
ostra papryka ulubione
zioła u mnie
tymianek ale to indywidualna sprawa ..jakie po prostu ktoś lubi..20 dag
pieczarek1 duża
cebula2-3 ząbki
czosnku1
czerwona papryka..można dodać i w innym kolorze1/4 peperoni2 łyżki
majonezu2 łyżki
sosu meksykańskiego /można zastąpić pikantnym
ketchupem /10 dag
sera żółtegoolej lub
smalec do smażenia
sól.
pieprzWykonanie :Kotlety kroimy w paski i przesypujemy wyżej podanymi
przyprawami odstawiamy na około 1 godzinę..Na rozgrzanym
oleju obsmażamy kotlety..do zbrązowienia..Wyciągamy
mięso i na tej patelni dolewamy nieco
oleju lub
smalcu i smażymy zaczynając od pociętej w piórka cebuli/jak sie zeszkli/dodajemy pokrojone w paski
pieczarki oraz
papryki..przesmażamy około 5 minut..Do naczynia żaro..dajemy
ryż.następnie przesmażone
mięso.i
cebulę z
pieczarkami i
paprykami..przykrywamy plastrami
żółtego sera..na wierzch smarujemy
majonezem i
sosem meksykańskim..
Wstawiamy do piekarnika o temperaturze 180 stopni na 60 minut..SmacznegoPowiązany przepis:
filety z dorsza w panierce jak KFCkopytkaWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyciasto marchwiowe z kremem
sałatka chrzanowa
pstrąg smażony marynowanyAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIICIASTADANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIDESERYKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczeniaMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy