ßßß
Wołowina w sosie pieprzowym po chińskuAuthor: Miss BerryCzas przygotowania: 15 minutCzas gotowania: 10 minutW sumie: 25 minutPorcje: 3SkładnikiMarynata do wołowiny1 łyżka sosu sojowego2 łyżki sosu ostrygowego1 łyżka octu ryżowego1 łyżeczka świeżo zmielonego czarnego pieprzuReszta składników2 łyżki oleju ryżowego400 g wołowiny (np. z udźca)2 cebule1 ząbek czosnku1 czerwona papryka1 zielona papryka½ szczypiorkuPrzygotowaniePrzygotować marynatę do wołowinySos sojowy zmieszać w miseczce z sosem ostrygowym, octem ryżowym i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.Dobrze wymieszać.Przygotować potrawęWołowinę pokroić w cienkie paseczki poprzecznie do włókien mięsa.Włożyć do miseczki, zalać marynatą i bardzo dobrze wymieszać. Odstawić do lodówki na 30 minut.W międzyczasie paprykę pokroić w paski, cebulę w piórka, ząbek czosnku i szczypiorek posiekać.W woku dobrze rozgrzać olej ryżowy i dodać zamarynowaną wołowinę. Smażyć do momentu, aż zbrązowieje, a następnie przełożyć do miski.Do woka dodać pozostałe pokrojone składniki - cebulę, paprykę, czosnek, szczypiorek i smażyć ciągle mieszając przez ok. 2-3 minuty.Następnie dodać z powrotem mięso i smażyć kolejne 2 minuty często mieszając.Można dolać odrobinę więcej sosu sojowego do smaku.Podawać z ryżem basmati. Smacznego!Wartości odżywczeRozmiar porcji: 243 g Kalorie: 193 kcal Tłuszcze: 7,77,7 g Węglowodany: 9 g Błonnik: 2,6 g Białko: 24,2 g3 . 5.3208
Kim jestem?Miss BerryJestem Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnieZapisz się do newslettera i otrzymuj informacje o nowych przepisach i artykułachSzukajO mnieMiss BerryJestem Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnieNewsletterPrzepisyPinterestNajnowsze komentarzeDo pobrania
Pobierz darmowe etykiety na przyprawy do wydrukowania