ßßß
Smażona kapusta Pak ChoiAuthor: Miss BerryCzas przygotowania: 5 minutCzas gotowania: 10 minutW sumie: 15 minutPorcje: 2Składniki8 główek kapusty chińskiej Pak Choiłyżka oleju ryżowego2 ząbki czosnku1 łyżeczka sosu ostrygowego1-2 łyżki sosu sojowego2 łyżki sezamuPrzygotowanieNa patelni lub w woku rozgrzać olej ryżowy i dodać pak choi.Smażyć około 6-10 minut często mieszając, tak aby wierzchnie liście kapusty były usmażone, a środek miękki i nie łykowaty.Pod koniec smażenia dodać 2 rozgniecione ząbki czosnku, sos ostrygowy, sos sojowy i dobrze wymieszać.Przed podaniem posypać sezamem. Smacznego!Wartości odżywczeRozmiar porcji: 370 g Kalorie: 93 kcal Tłuszcze: 5,55,5 g Węglowodany: 11,9 g Błonnik: 6,7 g Białko: 5,6 g3 . 3.2998Kim jestem?Miss BerryJestem Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnieZapisz się do newslettera i otrzymuj informacje o nowych przepisach i artykułachSzukajO mnieMiss BerryJestem Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnieNewsletterPrzepisyPinterestNajnowsze komentarzeDo pobrania
Pobierz darmowe etykiety na przyprawy do wydrukowania